Топ тенденции за проектиране на къщи през 2023 Woosley.eu

Топ тенденции за проектиране на къщи през 2023

Настъпи новата година и ние бихме искали да Ви предложим няколко идеи за проектиране на дома Ви. Ето някои от основните тенденции, които очакваме да видим, когато става въпрос за строителство на еднофамилни къщи през 2023 г. 

Открити пространства за забавление

Фитнес у дома - Woosley

Колкото по-голямо е външното пространство, толкова повече място имате вие и вашите гости за забавление. То Ви дава и необходимото пространство за външна кухня, бар, зона за развлечения и фитнес.

Цветни кухни

Цветни кухни - Воослей

Виждаме много двуцветни дизайни на кухненските шкафове, като например тъмносиньо за долните шкафове с бели вратички за горните шкафове. Като добавите точното количество цвят и контраст, ще превърнете голямата кухня – една от най-често използваните стаи в къщата Ви – в желано кътче

Многофункционални зони 
Стая за отдех - Воослей

В новата ви къща винаги има място за още кътчета. Помислете за работно пространство, ако работите home-office, или за стая за отдих.

Ако всичко дотук е било идея, която искате да осъществите в новата си къща, сега е момента да пристъпите към етап на планиране, а ние от строителна фирма Воослей сме насреща за всякакви идеи и съвети. Свържете се с нас!

Етап на планиране

Как обикновено започвате планирането на къщата? Първата стъпка е да определите вида на къщата – монолитна, дървена, метална и т.н., която искате да построите. Колко етажа ще има къщата, какъв клас материали искате да използвате и т.н.?

След това ще трябва да потърсите архитект, който да разработи план за вас. Архитектът е професионалист с умения в планирането и проектирането на сгради и един от най-важните хора замесен във Вашият проект. 

Съществуват различен тип архитекти: технически, ръководители на проекти и интериорни дизайнери, ландшафтни архитекти и др.

 

Вижте още: Съвети за закупуване на ново жилище

 

След като архитектът разработи план(най-често ПУП), той го представя на местните власти за одобрение, а също така подготвя документите за разрешително за строеж. Разрешителното за строеж е официален документ, с който се разрешава да се строи на определен терен или да се правят някои промени в сградата. 

Вашият архитект е най-подходящият човек, който може да сподели това с вас. Понякога хората се питат дали могат да проектират собствената си къща без архитект и дали могат да получат безплатни планове на къщи.

Е, ние бихме ви посъветвали да работите с професионален архитект, за да избегнете грешки. 

Накрая от вашия план ще излезе бюджетът ви за строителство от началото до края. Това включва разходите за труд, материали, охрана на обекта и др.

Ние от Воослей сме строителна фирма в гр. Разград и областта с над 20 години опит, както в строителството на еднофамилни къщи, така и на многофамилни жилища. Запознайте се с нас и ние ще реализираме проекта според очакванията Ви!

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации