5 съвета за строителство на нова къща - Woosley.eu

5 съвета за строителство на нова къща

Построяването на къща не се изчерпва само с изграждането на стени и покрив. Искате да създадете спокойно и уютно пространство за Вас и Вашето семейство. Когато решите да построите къща с помощта на строителна фирма, можете да се чувствате уверени, че можете да проектирате различна по сложност и функционалност къща.

За да построите успешно домът си(а много често и по-евтино) и за да протече плавно проектът, трябва да се свържете със строителна фирма, която предлага тази услуга и да избегнете някои често срещани грешки. Ето някои съвети, които ще Ви помогнат да избегнете грешките и ще Ви помогнат да изградите успешно своята къща.

 

  1. Намерете строител специализиран в строителството на еднофамилни къщи

Повечето амбициозни собственици на жилища започват с намирането на земя, преди да наемат строителна компания. Често обаче това не е най-добрият начин да се построи къща. По-разумното е да наемете строител на къщи и да работите заедно, за да намерите земята за бъдещия си дом. Строителите на еднофамилни къщи са професионалисти, които имат поглед върху индустрията на недвижимите имоти. Като наемете опитен строител, може да спестите пари от проекта си. В допълнение, строителят може да Ви каже, дали самия парцел е оптимален за строителство – дали има от къде да влиза и излиза механизацията, дали кабелите не са прекалено ниско и т.н. Всички тези фактори могат да оскъпят строителството на Вашит дом.

 

  1. Наличност на персонализирани опции

След като откриете строителна фирма на еднофамилни къщи, е необходимо да  разгледате портфолиото на строителя, за да добиете представа дали той е най-подходящ за Вашия проект.

 

Строителната фирма трябва да разполага с голямо разнообразие от възможности. Не забравяйте, че може да се наложи да инсталират нови уреди, за да подобрят комфорта и безопасността. Те включват нестандартни копчета, ключалки, климатици, осветление, слънчеви панели и др. Благодарение на такива подобрения 17% от жилищата са по-енергийно ефективни, отколкото са били преди. Добавянето на енергоефективни функции след проекта вероятно ще доведе до повече разходи, но дългосрочно ще е добра инвестиция.

 

  1. Обмислете разположението

Един от най-критичните фактори в процеса на изграждане на къща от нулата, който трябва да се вземе предвид, е интериорният дизайн. Дали мебелите Ви ще паснат идеално в новата къща? Не забравяйте, че около масите и столовете ще трябва да оставите място за свободно минаване. Оформлението е от особено значение за оживени помещения като кухнята и дневната.

 

Трябва да вземете решението още в началото на проекта, като се свържете с интериорен дизайнер или Вашият проектант. На по-късните етапи е лесно да се забравят критични аспекти на къщата.

 

Прочетете също: Най-важното, което трябва да знаете при строителството на нова къща

 

  1. Не пренебрегвайте етапа на проектиране

Имате ясна представа за това какво искате в дома на мечтите си. Измислили сте оформлението, декорацията и разположението на мебелите. Тогава se питате  “Защо трябва да се консултирам с дизайнер?”

Интериорният дизайнер може да Ви помогне да разберете стила си, като същевременно оптимизирате функционалността на интериора. Нашите опитни архитекти и интериорни дизайнери ще ви консултират още от самото начало на проекта. По този начин можете да сведете до минимум грешките и разходите за преустройство. Свържете се с нас! 

 

  1. Поддържайте отворени линиите за комуникация

Можете да сведете до минимум грешките, като се консултирате със строителната фирма и по време на проекта. Разумно е да обяснявате всичко, доколкото това е практически възможно, за да протича процесът гладко и без стрес.

 

Ние от Воослей сме строителна фирма в гр. Разград и областта с над 20 години опит, както в строителството на еднофамилни къщи, така и на многофамилни жилища. Запознайте се с нас и ние ще оправдаем очакванията Ви! 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации