Най-честите грешки при строителство на нова къща - Woosley.eu

Най-честите грешки при строителство на нова къща

Строителството на дом може да бъде вълнуващо начинание. От една страна строитете ново място за живеене за вас и вашето семейство, а от друга започвате една от най-големите инвестиции във вашият живот. Вероятно отдавна мечтаете как да построите перфектният си дом и това е задача, която нямате търпение да предприемете. Строителството на къща обаче е свързано с предизвикателства и вероятността да допуснете грешки по пътя не е малка.  

 

Ние от Воослей ще Ви запознаем с грешките, които на-често се допускат при строителството на къща.

 

  1. Избор на неподходящ архитект

Много често, като стане въпрос за архитект и хората си представят човек, който стои зад компютъра и чертае стени и прави разпределения. Всъщност, една от най-важните зад задачи(и най-трудоемки) на проектанта е да ви подготви документите, които вие ще трябва да внесете в общината за одобрение. Имайки предвид сложността и непрекъснатите промени в Закона за устройство на територията(ЗУТ) тачи задача не е ликак лесна.  Отделете време в проучване на строителни фирми, архитекти, главни изпълнители и интериорни дизайнери и затова има основателна причина – на карта са заложени не малко сума лични средства. Проучването отнема време, но качествените изпълнители в крайна сметка ще Ви спестят средства и доза нерви в бъдеще. 

 

  1. Работа с неподходящ строител

Една от най-големите грешки, които можете да допуснете, е да изберете неподходяща строителна компания или такава с лоша репутация.. Не бързайте и проучвайте строителите, които могат да осъществят вижданията Ви за бъдещ дом.

 

Говорете с други собственици на жилища, които са използвали строителни фирми във Вашия район, четете онлайн отзиви, проверявайте препоръки и преглеждайте портфолиата им, за да се уверите, че избирате подходящата фирма. Планирайте няколко лични обиколки на завършени проекти, за да се запознаете с тях.

Искаме да обърнем внимание на най-честата грешка при избор на строител – търсенето на най-евтиният строител. Вероятно сте чували, че “Евтиното излиза скъпо”. Е,  в строителството със сигурност е така и то в хиляди левове, а понякога и десетски хиляди.

 

  1. Избор на лоша локация за новата ви къща

Местоположението на парцела е част от общите разходи за построяване на къща, но това не е разход, от който трябва да се опитвате да пестите пари. Имайте предвид старата поговорка, когато избирате своето място: „получаваш това, за което плащаш“

 

  1. Мисленето, че можете да правите всичко сами

Изкушаващо е, но не се опитвайте да се научите да управлявате строителна площадка в движение. Когато строите своя дом имате нужда от професионална помощ. Това не е моментът да се пробвате в управлението на строителството.

 

Мислете за главния изпълнител като за партньор, който ще Ви помогне. Неговата работа е да ръководи вашият проект, да събира оферти, да се свързва с всички подизпълнители и да следи цялата работа да бъде извършена правилно, в рамките на бюджета Ви и по график. Те също така имат връзки в бранша и поддържат стабилни отношения с подизпълнителите (водопроводчици, електротехници, интериорни дизайнери и др.) и снабдители.

 

  1. Липса на поглед към бъдещето

Ако сте готови да построите дом от нулата, това вероятно се дължи на факта, че планирате да останете дългосрочно, ако не и завинаги. Вземете предвид как ще изглежда животът Ви за години напред. Ще се пенсионирате ли в къщата? 

 

Трябва да помислите и за инвестициите си в декоративни завършвания, касаещи довършителни работи и интериорен дизайн, като най-добрите материали за плотове, нестандартни каменни облицовки и дървени подове. 

 

  1. Опит за намаляване на бюджета

Звучи като сбъднато желание: строител, който може да построи мечтания от Вас дом по-евтино и с два месеца по-бързо от останалите оферти. Но как? Строителят може да понижи цената на офертата за подписан договор, но по-късно да увеличи разходите в хода на проекта. 

 

Или пък може да използва по-нискокачествени материали, за да компенсира разликата. Ако една оферта изглежда изключително по-ниска от останалите, има причина за това и от Вас зависи да се вгледате в нея и да разберете защо.

 

Строителството от нулата не е лесно и може да крие подводни камъни, ако не работите с доказан строител. За сметка на това, изборът на надеждна строителна фирма за изграждането на мечтаната къща може да бъде приятно и безпроблемно преживяване.

 

И тук се включваме ние от Воослей и нашите архитекти, за да осъществим гладко строителството на бъдещия Ви дом. Имате идея как да изглежда Вашата къща? 

 

Свържете се с нас и ще Ви помогнем, като отговорим на всички въпроси предварително и Ви запознаем с условията. 

Обадете ни се на телефон 0888792282 или се свържете с нас на фейсбук страницата ни, или на имейл office@woosley.eu.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации