Съвети за закупуване на ново жилище - woosley.eu

Съвети за закупуване на ново жилище

От строителна фирма Воослей бихме искали да Ви споделим някои полезни съвети от нашата практика при покупката на първото ви жилище.

Те ще Ви помогнат да планирате по-добре строителството на новият си дом и целият процес да мине възможно най-гладко.

 

Не е необходимо да сте експерт в областта на недвижимите имоти на този етап, но искате да знаете достатъчно, за да се справите сами и да вземате разумни решения относно инвестицията си? Планирайте добре проектът на новото Ви жилище с доказани в практиката методи.

 

Определете бюджет 

Освен ипотеката по новото жилище(особено ако е къща) ще имате и повече разходи за поддръжка. Ако сте решили да строите собствена такава помислете за всички допълнително разходи, които ще имате – за поддръжка на градина, за вода, за отопление и т.н. Трябва всички тези пера да ги включите  в ежемесечната Ви калкулация, за да имате по-точно сметка.

 

 Проучете района

Както казват американците: “Location, location, location”. Преди да вземете решение за покупка на имот, е много важно, да проучете района или районите, които разглеждате в момента. Задавайте си следните въпроси: какви са удобствата в района? Можете ли да пътувате навсякъде, където ви е необходимо? Има ли добри градини/училища в околността? Цялата тази информация може да бъде намерена онлайн и си заслужава да бъде разгледана.

 

Извлечете максимума от огледите 

Важно е да задавате всички въпроси, които имате по време на огледа на имот, който обмисляте да закупите, независимо дали говорите директно с продавача или със строителния инвеститор – не се страхувайте да питате. Освен това обмислете възможността да огледате имота, от който се интересувате най-много, по различно време на деня – това ще ви позволи да добиете представа за това какъв е кварталът. Важно е да не прибързвате с търсенето на имот, дори когато смятате, че сте намерили имот, който ви харесва, може да има много скрити проблеми, с които трябва да сте готови да се справите първо. 

 

Да знаете кога и дали можете да се откажете от продажбата

Можете да се откажете от покупката по всяко време преди размяната на договорите, но след това става доста сложно да промените решението си, без да добавяте много допълнителни разходи. Винаги се обръщайте към адвокатите си или към някой от нашите експерти, ако не сте сигурни какви действия е най-добре да предприемете.

 

Приключване на продажбата

Приключването на продажбата е моментът, в който плащате изцяло за имота и официално придобивате собствеността върху него. В деня на завършването парите се превеждат и се издават официалните документи за собственост на имота. 

2023 може да е вашата година за покупка на първи жилище, затова не се колебайте да се свържете с нас, за да ви консултираме и предложим най-подходящото жилище за вас!

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации