Еднофамилна къща къща vs. апартамент Какво да изберем?

Еднофамилна къща къща vs. апартамент Какво да изберем?

 

Решението да построите свой собствен дом идва с възможността за свобода – свободата да проектирате дома на мечтите си, свободата да изберете всичко – от квадратура до цвета на стените, както и свободата да приложите собствения си стил, креативност и удобни елементи, които се вписват в бюджета ви, за да създадете точно това – луксозен дом.

И така, как да решите дали ееднофамилна къща е по-добра инвестиция от апартамент? Предимно изборът се прави от местоположението, пазарните цени на недвижими имоти, състояние на икономиката – инфлацията, местоположение на обекта, както и от бюджета и проекта за разпределение. Макар че повечето хора обичат идеята за къща „имение“, и от двете има предимства и недостатъци.

 

Еднофамилната къща не винаги означава двойна цена

За съжаление в наши дни изглежда, че парите контролират почти всичко. Ако нямате достатъчно в спестовния фонд, тогава отлагате купуването на нещо, което искате, или имате нужда или прибягвате до ипотечен кредит. Повечето хора се колебаят да построят (или да закупят) къща, защото вярват, че е по-скъпа. Въпреки че разходите за строителство на еднофамилни къщи обикновено са по-високи от покупката на апартамент, те все още могат да бъдат построени върху по-малки площи, които се вписват в рамките на желания бюджет. Необходимо е да предвидите бюджет, в който да се впише бъдещият ви дом, а защо не и къща?

Както при всяко инвестиционно решение, важно е да обмислите не само непосредствените си планове, но и да погледнете напред в бъдещето. Това, от което се нуждаете и искате сега, може да се различава след няколко години, така че изграждането на дом, който е гъвкав спрямо тези промени, е идеално.

Необходимо е да проучите добре инвеститорската компания, с която ще работите по проекта, за да видите какво би се вписало по-добре в плановете ви спрямо бюджета ви. В някои случаи изразходването на повече средства за просторна и добре проектирана едноетажна къща може да бъде също толкова ефективно и привлекателно, колкото и широк и просторен апартамент.

Доверете се на нашите строителни архитекти които ще изготвят специално за вас проект за еднофамилна къща или актуални предложения за покупка на апартамент.

Не се колебайте да се свържете с нас!

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации