6 предложения за модерни дизайни на къщи - Woosley.eu

6 предложения за модерни дизайни на къщи

Ако искате да създадете свой собствен етажен план на модерна къща, има ключови елементи и етажни разпределения, които трябва да вземете предвид, преди да преминете към етап строителство.  

 

Продължавайте да четете, за да научите как да добавите модерна нотка и да видите някои невероятни примери за етажни планове. Нека разгледаме някои от елементите на модерната архитектура и модерните етажни планове.

 

  1. Силни геометрични форми

6 предложения за модерни дизайни на къщи - Woosley.eu

Забравете за скучните квадратни или правоъгълни стаи! Плановете на модерните къщи могат да имат креативни и неясни ъгли, както в този пример:

Премахването на традиционните коридори и използването на отворен план предоставя множество предимства.

Домът ви ще се усеща по-голям и по-светъл, чудесен е за посрещане на гости и ще имате по-голяма гъвкавост при подреждането на мебелите.

Г-образните отворени пространства, които включват кухнята, трапезарията и дневната, са често срещани в етажните планове на модерните къщи, както се вижда в този пример.

 

2. Големи плъзгащи се врати

Големи плъзгащи се врати - Воослей

Големите плъзгащи се врати могат да се използват за безпроблемно интегриране на открити пространства като вътрешни дворове, градини и басейни, за да се увеличат нивата на светлина и да се разширят жилищните площи през летните месеци.

 

3. Естествени материали

Естествени материали - Воослей

Дървото, камъкът и дори почвата могат да бъдат използвани, за да се впише домът в естествената му среда.

4. Веранди
Веранди - Воослей
Често срещана смела дизайнерска характеристика в модерната архитектура е използването на тераси и веранди.

Веранди спомагат за съчетаването на вътрешните и външните жилищни площи, предоставят зашеметяващи гледки и внасят ярка естествена светлина в дома ви.

 

5. Високи тавани

Високи тавани - Воослей

Основното предимство на използването на високи тавани в модерния план е невероятното усещане за допълнително пространство. Освен това те подпомагат въздушния поток, а тъй като топлината се издига, помагат на дома ви да остане прохладен през лятото.

Прочетете още: 5 тенденции в интериорния дизайн през 2023

6. Междинен етаж
Междинен етаж - Воослей
Естествено продължение на високите тавани са мецаниновите подове. Ако разполагате с допълнително вертикално пространство, може да искате да увеличите жилищната площ и да създадете домашен офис или допълнителна спалня.

С това завършва нашият списък с уникални характеристики и дизайнерски похвати, които се срещат в съвременните планове. Надяваме се, че той ви е дал много идеи и вдъхновение!

Ако искате да сме част от проектирането на бъдещия Ви дом, свържете се с нас и ще отговорим на всичките Ви въпроси. Обадете ни се на телефон 0888792282 или се свържете с нас на фейсбук страницата ни, или на имейл office@woosley.eu

 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации