10 начина да спестите при строителство на къща - Wosley

10 начина да спестите при строителство на къща

Строителството на къща е една от най-големите инвестициите, които прави човек в живота си. Затова, трябва да сме изключително внимателно при избора на архитектурен дизайн, избор на строител, мебели и др.  

По-долу ще Ви представим 10 съвета, които ще Ви помогнат да спестите средства при строителството на къща.

 

  1. Използвайте пространството си оптимално

Един от най-умните начини да спестите пари, когато строите дома си, е първо да разберете как вие и вашето семейство използвате жилищното си пространство, защото добрите дизайнери и строители ще ви попитат за това в началото на проекта.

Отговорете си на следните въпроси: Обичате ли открити пространства?Имате ли нужда да седнете някъде,докато се обувате? Има ли някой в семейството Ви със страст към готвенето, превръщайки кухнята в основен център на Вашия дом? Знаейки как навиците си и как използвате жилищното си пространство, ще успеете да изградите дом, който отговаря на вашите нужди

 

  1. Изберете внимателно парцела си

Въпреки че може да мислите, че пестите пари, купувайки евтин парцел, всички спестявания вероятно ще бъдат отменени от скъпата подготовка на обекта и необходимите допълнителни материали за основата. Например, парцел с голяма денивелация(наклон) ще изисква направа на подпорни стени, които не са никак евтини.

 

  1. Помислете за изложението

Преди да купите парцел се препоръчва да проучите климата във вашият район и изложението на вашият парцел, защото тези фактори ще повлияяти на климата във вашата къща. Например, ако бъдещата Ви къща е разположена в местност с  по-хладен климат (балкан), не бихте искали прозорци или врати на северното изложение на дома, защото къщата ще губи топлина през тях през зимата. И ако искате да поставите слънчеви панели на покрива си, имате нужда от опростена линия на покрива и южно изложение.

 

  1. Проучете строителните фирми

Проучете добре строителните фирми, преди да сключите договор със строителна фирма. Проверете референциите, разгледайте завършени проекти, поискайте по възможност всичко в писмена форма и поискайте няколко оферти, преди да направите своя избор. Може да е изкушаващо да наемете познат / приятел за отстъпката „приятели и семейство“, но може да останете разочаровани, а най-ниската оферта не винаги да е най-добрата.  И за финалсе уверете, че всичко е включено в цената.

 

  1. Избягвайте да бъдете свой собствен главен изпълнител

Освен ако не сте лицензиран строител, архитект или интериорен дизайнер, не се опитвайте да построите дома си сами – наемете лицензиран строител. Въпреки че може да мислите, че можете да спестите от 10 до 15% средства, времето също е пари и доставчиците на материали няма да са толкова лоялни към вас, колкото към строителите, които правят големи обороти при тях. Наскоро имахме такъв случай – наш клиент реши сам да си купи изолацията сам, мислейки си, че ще я вземе по-евтино от нас. В крайна сметка я купи, дори по-скъпо, поради простият факт, че ние правим много големи обороти и успяваме да договорим по-ниски цени. Ако пък не успеете да доставите нужните материали на време, това ще коства загубено време и евентуално пари.

 

  1. Сравнете офертите от кредиторите

Спестяването дори на 0,5% лихва в течение на 30-годишна ипотека може да Ви спести не малка сума от разходите. Също така е добра идея да изберете Вашият кредитор и да получите предварително одобрение, преди да прибегнете до основни дейности, така че да знаете какво жилище можете да си позволите да построите. Един съвет от нас – свържете се с кредитен консултант. Кредитните консултанти, напълно безплатно, ще ви консултират относно кредита и ще се свържат с всички банки от ваше име и ще ви вземат най-добрата оферта.

 

  1. Изберете предварително разработен план

Насладете се на по-гладък процес на изграждане и избягвайте скъпоструващи грешки на строителната площадка, като изберете предварително проектиран архитектен план. В допълнение, спазването на бюджета Ви и изграждането на по-малка къща може да освободи средства за да инвестирате в неща, като по-добра изолация или по-висококачествена дограма и врати.    8. Не правете дома си твърде екстравагантен

Въпреки че всеки иска домът му да бъде уникален по някакъв начин, имайте предвид и стойността при препродажба. Винаги квадратни и правоъгълните къщи са по-евтини, тъй като са по-лесни за строителство. Всеки допълнителен ъгъл в къщата, ще оскъпи строителството.

 

  1. Пазарувайте материали от строителя

Повечето строители предлагат тела, уреди и облицовки. Импулсивните покупки в магазина за подобряване на дома ще опустошат бюджета ви. Също така избягвайте персонализирани покрития. Изборът на лесно достъпни продукти и по-евтини елементи, като сглобяеми душ кабини и шкафове, са добри начини за спестяване. С цялото разнообразие на днешните продукти за дома е малко вероятно да пожертвате индивидуалността заради цената.

 

  1. Комуникирайте с Вашия строител

Много от проблемите, срещани в процеса на изграждане на дом, могат да бъдат приписани на липсата на комуникация. Не се страхувайте да задавате въпроси и да прегледате строителните елементи с Вашия строител, преди да започнат. 

 

Свържете се с нас и ще Ви помогнем, като отговорим на всички въпроси предварително и Ви запознаем с условията. 

Обадете ни се на телефон 0888792282 или се свържете с нас на фейсбук страницата ни, или на имейл office@woosley.eu

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации