Любопитни факти за тенденциите в интериорния дизайн - Woosley

Любопитни факти за тенденциите в интериорния дизайн

Ремонтът или дизайнът на дома е нещо много повече от това да придадете на помещението си приятен външен вид.  

Когато дизайнерите работят, за да създадат перфектната стая, те взимат под внимание много аспекти.

 

Психологията е един от най-важните аспекти, които се вземат предвид, когато дизайнерите избират обзавеждане и цветове за стаите, защото това може да окаже огромно влияние върху външния вид, усещането и стойността на стаята.

По-долу ви представяме интересни факти за интериорния дизайн през годините, някои от които са актуални и днес.

  1. Интериорният дизайн е много по-стар, отколкото си мислим

Викторианска епоха - Воослей

Говорим за интериорния дизайн, сякаш той е нещо ново или наскоро създадено. Някои от нас биха могли да предположат, че интериорният дизайн не се е появил реално поне до Викторианската епоха. Истината обаче е, че той може да е присъствал още в праисторическата епоха. Други биха могли да смятат, че рисунките по стените на пещерите са не само форми на комуникация, но и начини за декориране на дадено пространство.

Ако не смятате пещерните рисунки за интериорен дизайн, може би ще го направите, когато чуете какво са правили други култури. По-старите племенни култури са украсявали калните си колиби с животински кожи и клони на дървета, а древните египтяни са украсявали домовете си с рисувани вази, скулптури и животински кожи.

 

  2. Актуалните тенденции в интериорния дизайн в една страна може да са напълно различни в друга

Австралия - Интериорен дизайн

Въпреки че благодарение на технологиите и методите на транспорт държавите по света са по-интегрирани от всякога, все още има огромни различия между тях. Тенденциите в интериорния дизайн са едно от тези неща. В крайна сметка интериорният дизайн зависи до голяма степен от култура, обичаите или вярванията на дадена страна и от това с какви предмети или материали разполага страната.

Например в Австралия интериорният дизайн през 2019 г. обхваща минимализъм, смели и дръзки тапети и пастелни цветове. В същото време в Америка минимализмът е аут, а максимализмът е на дневен ред, флоралните тапети и мрачните нюанси са на дневен ред.

 

 3. Мебелите и декорите, направени от природата и от човека, са по-дълготрайни

Бамбук - мебели

Повече от всякога се обръщаме към естествените материали, които използваме в интериорния си дизайн, като бамбук, корк, коноп, памук, камък и глина. По същия начин много от нас се отказват от изкуствените материали като пластмаса, ламинат и изкуствена кожа. Има основателна причина за избора на естествени материали пред тези, които са изработени: защото те издържат по-дълго!

Логично е защо много естествени материали издържат по-дълго, тъй като обикновено са устойчиви на атмосферни влияния, а в природата влакната на материалите се преплитат по естествен начин, а не са насилствено слепени във фабрика. Освен това естествените материали са много модерни в интериорния дизайн в момента, а да не говорим, че са екологични, което ги прави отлични за избор както в мебелите, така и в декора.

 

 4.Баните с авокадо са били невероятно модерни през 70-те години на миналия век

Баня - Воослей

Тенденциите идват и си отиват и това със сигурност се вижда, когато погледнем назад към старите модни тенденции в интериорния дизайн. Всъщност мечтаната баня през 70-те години на миналия век е била с тоалетна, мивка, вана, подова настилка и/или плочки в цвят авокадо. Днес бихме избрали основен ремонт на банята. В края на краищата идеалната ни баня днес обикновено се състои от много бяло с неутрални акценти и може би намек за модерен цвят като черешово червено или тил.

Знаейки колко бързо хората могат да променят мнението си за тенденциите в интериорния дизайн с течение на времето, ние научаваме нещо ценно: че е нормално да развием нови интереси в областта на интериорния дизайн, така че, направете този ремонт, преобзаведете пространството си или се откажете от стария стол, от който обмисляте да се отървете. Не се страхувайте от промяната, а я приемете с течение на годините. 

Ако решите, че искате промяна в интериора на дома си, а защо не изцяло проектиране на новия ви дом, ще се радваме да се свържете с нас. Ние от строителна фирма Воослей имаме над 20 години опит в строителството на къщи и ще се радваме да ме Ви от полза.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации