Какви са проблемите, с които можете да се сблъскате при боядисването на стените - Woosley

Какви са проблемите, с които можете да се сблъскате при боядисването на стените?

Боите за стени придават красив и чист завършек. А с подходящ цвят и качествена боя можете да придадете на помещението си повече индивидуалност. Боята за стени също така играе голяма роля за подобряване на интериорния и екстериорния дизайн. Някои проблеми възникват, когато не получите помощ от професионалист в областта на боядисването.

 

Като за начало, ето някои проблеми с боядисването на стени, за които трябва да внимавате:

 

  1. Пукнатини по боята

Напукване на боя - Woosley

Пукнатините по боята на стената означават, че нанесеният слой боя може да е бил твърде тънък или че първият слой боя не е изсъхнал достатъчно преди нанасянето на втория. Пребоядисването на повърхността на тези пукнатини само ще придаде същата напукана и неравномерна боя за стена. Ако това се случи с вашата боя за стена, ще трябва да премахнете боята, да ошкурите повърхността, да нанесете грунд и накрая да пребоядисате.

 

  1. Лющене

Лющене на боя - Wosley

Този проблем е много по-често срещан при външното боядисване в сравнение с вътрешното боядисване поради естеството на проблема, който се причинява от външни елементи като влага, мухъл или ръжда, които допринасят за влошаването на качеството на боята. Друга причина за това е загубата на адхезия между покритието и влагата или нанасянето върху замърсена стена. Можете да я възстановите, като ошкурите и пребоядисате малките участъци. Ако обаче това се случи на голяма площ, цялата площ ще трябва да се обработи и пребоядиса.

 

  1. Образуване на мехури

Образуване на мехури Воослей

Излишната влага, която попада под боята, е причина за образуването на мехури. Те могат да се наблюдават като мехурчета, които се образуват под слоя боя за стени. Обикновено те се появяват, когато стената е боядисана при висока влажност, върху влажна повърхност или при прекалено бързо повторно нанасяне на боята. Липсата на подготовка на повърхността увеличава честотата на появата на тези мехури. За да противодействате на този проблем, избягвайте да боядисвате в дни с висока влажност и бъдете сигурни, че повърхността, върху която боядисвате, е суха. Правилната вентилация е средство за справяне с тази ситуация за областите, които са засегнати. Изборът на подходящи основни покрития също е важен за намаляване на вероятността от повторна поява на този проблем.

 

  1. Набръчкване или изсъхване

Изсъхнала боя - Воослей

Стенните бои образуват бръчки, ако основният слой на боята не е напълно изсъхнал преди нанасянето на финишният слой или поради силно нанасяне на боята върху дадена повърхност. Не добре засъхналата боя, изложена на атмосферни влияния, като дъжд, роса и висока влажност, също може да допринесе за появата на бръчки. Както беше посочено в горните редове, трябва да се даде достатъчно време на боята да засъхне.. Освен това трябва да разпределите боята равномерно по повърхността, прекалено многото боя никога няма да доведе до добър резултат.

 

Това са четири от многото проблеми при боядисването на стени, които могат да възникнат както при вътрешното, така и при външното боядисване. Боядисването изисква търпение, времето, което е необходимо за изсъхване, е много трудоемко. Много от тези проблеми възникват поради това, че не се оставя боята да изсъхне напълно, или поради естествени фактори като влажността. Не забравяйте, че тези проблеми възникват само ако неправилно нанесете боята за стени. Освен това на много хора им липсва старание или познания в света на боядисването на стени, затова не забравяйте да се свържете с професионална фирма за боядисване или да наемете експерт по боядисване, за да сте сигурни, че стените ви ще бъдат боядисани с най-добро качество.

 

Нуждаете се от боядисване или други довършителни работи, свържете се с нас – ни от Воослей ще Ви помогнем.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации