Ремонт на банята – от къде да започнем и наистина ли е толкова скъпо? Woosley

Ремонт на банята – от къде да започнем и наистина ли е толкова скъпо?

Банята е мястото, където повечето собственици на жилища започват и завършват всеки ден, но това често използвано пространство се пренебрегва, когато се обмислят подобрения в дома. Чувствате се неловко заради остарялата си баня, когато ви дойдат гости? Следвайте тези стъпки, за да не надвишавате бюджета Ви, когато ремонтирате банята.

Колко струва преустройството на банята?

Обновяването на банята е скъпа дейност, която ако отлагате във времето ще се оскъпи още повече.

Най-разумно е да започнете от интериорния дизайн, стила и оборудването в нея. Преди това е важно е да се обърне внимание, ако банята е стара дали има течове, пукнатини и други ремонтни дейности, с които незабавно трябва да се започне обновяването.

 

Ремонтните дейности на една баня могат да са:

 • Ремонт на стара баня
 • Ремонт на нова баня
 • Обзавеждане
 • Довършителни работи

 

Помислете какво харесвате в настоящата си баня и какво искате да промените. Много бани може дори да не се нуждаят от цялостно преобразяване – само смяната на плочките или осветителните тела може да придаде на помещението необходимия облик.

Ако става въпрос по-скоро за разпределение, ще трябва да планирате какво и къде искате да преместите, като имате предвид водопроводните линии за тоалетната, мивката, душа и/или ваната.

Използвайте услугите на интериорен дизайнер или архитект, за да изготви плановете ви, които ще са ви необходими още преди да говорите със строител, майстор или водопроводчик.

Една баня, три различни начина: Предпочитате ли вана, душ или отделна тоалетна?

Трябва също така да планирате бюджета си. Като начало бюджетът ви трябва да включва следните ремонтни дейности:

 • Събаряне
 • Изхвърляне на отпадъци
 • Водопроводна инсталация
 • Електрически услуги
 • Осветление
 • Хидроизолация
 • Полагане на плочки, мазилки и боядисване.

Оборудване, включително смесители, мивки, душове, огледала, сувенири

В зависимост от това дали подменяте арматурата и плочките, или преобразявате цялото помещение, трудно е да определим точна цена предварително, но препоръчваме да определите разходи (обикновено 10 % от бюджета).

 

Съберете екипа

Макар че първото нещо, за което се сещате, когато става въпрос за баня, са водопроводчиците, някои смятат, че е най-добре първо да си намерят строител. Докато водопроводчиците се грижат за водопроводната инсталация, строителят може да управлява проекта от разрушаването до завършването му и да координира другите експерти.

 

Последният етап от процеса (от гледна точка на търговците) е монтирането. Това е моментът, в който водопроводните и електрическите инсталации се свързват с инсталациите, монтирани на етапа на грубия монтаж. Монтажът включва инсталиране на тоалетни, душ параван, смесители, огледала, решетки за кърпи и др.

 

След приключване на монтажа почти целият екип от професионалисти е завършил своята част от работата, така че това е идеалният момент да организирате основното почистване. По този начин ще отстраните всички прахови частици и замърсявания от грубите работи, полагането на плочки или фугирането.

 

След това сте свободни да оформите банята си както ви харесва – да окачите картини, да добавите растения и всякакви други декоративни елементи.

 

 

 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации