Основни тенденции в строителния бранш за 2022 г. Woosley

Основни тенденции в строителния бранш за 2022 г.

2021 г. беше трудна година за инженерния и строителния бранш. Експертите очакваха търсенето на много видове строителство да се свие през 2022 г., въпреки че пандемията кара много собственици да забавят или отменят вече планирани проекти. 

 

Ето как да използвате най-добрите тенденции в строителните технологии, за да се преборите с предизвикателствата и да се възползвате от текущите възможности за растеж на собствената си компания.

 

Модулна и сглобяема конструкция

Модулното и сглобяемото строителство набират все по-голяма популярност у нас, като тенденция се наблюдава при търсенето на сглобяеми къщи. Условията в пространството извън обекта позволяват по-добро и по-постоянно качество, намаляване на строителните часове, спестявайки разходи за труд и намалявайки времето за строителство с до 50%.

 

Устойчивост и екологични строителни технологии

Има нарастващо търсене на устойчивост за намаляване на въглеродния отпечатък през всеки етап от строителния процес (т.е. изграждане, поддръжка, разрушаване). Компаниите могат да измерват успеха на преминаването към зелено строителство чрез показатели като по-ниски оперативни разходи, подобрено здраве на обитателите и по-високи нива на заетост.

 

Автоматизация

Автоматизацията е друга нововъзникваща тенденция в инженерната индустрия, която е настроена да повиши ефективността на строителните обекти. Самоуправляващите се превозни средства и дронове, изпълняващи повтарящи се задачи, ще помогнат за ускоряване на строителния процес, подобрявайки производителността и точността, без да изместват работни места. Всъщност автоматизацията оставя работниците свободни да се съсредоточат върху специализирани задачи, докато дронове и роботи се грижат за повтарящи се задачи, намалявайки режийните разходи и отпадъците.

 

Проектиране 

Проектирането е  ключова част при строителството на къща или жилищен блок и фирмата изпълнител поема отговорността да осигури архитекти, изпълнители и строителни работници. Единната точка на отговорност позволява по-плавна комуникация, по-организирана обратна връзка, по-ефективна работа в екип и по-бърза доставка на суровини. 

Все по-търсени са интериорните студия и архитекти, които ще създадат мечтаният дом по вкуса на клиента. 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации