Започна ремонт на участък от ул. „Добруджа“

Започна ремонт на още една от натоварените пътни отсечки в Разград, които имаха нужда от рехабилитация. Докато се извършват ремонтните работи, ще е затворен за движение  участъкът от ул. „Добруджа“ между кръстовището с ул. „Княз Борис“ и кръстовището с ул. „Перистър“, участъкът е с обща дължина 350 м.

Днес започна фрезоването на пътната настилка, след това ще се извършат локални ремонти и асфалтиране – обясни Басри Басри, технически ръководител в „Строймонтаж“ЕАД“.

ремонт Разград

Фирмата изпълнява ремонтните работи, които са част от обществената поръчка „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“(автогара) до ул. „Търговищко шосе“ и на ул. „Добруджа“ от ул. „Перистър“ до ул. „Княз Борис“, която бе на стойност 200 000 лв. Ремонтът стартира след решението на Общински съвет-Разград от последната сесия през ноември. Местните парламентаристи дадоха предварително съгласие Община Разград да поеме ангажимент за финансиране на стойността за индексиране на цената на договора по обществената поръчка, който е сключен през декември 2021 г., откогато многократно са се увеличили цените на основните материали за извършване на ремонта.

При подходящо метеорологично време ремонтните работи ще приключат до няколко дни.

Източник на новината: razgradnews.net

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации