Откриват обновената спортна зала „Абритус” в събота, 17 декември

Откриват обновената спортна зала „Абритус” в събота, 17 декември

Обновената спортна зала „Абритус” ще бъде официално открита на 17 декември, събота. Събитието се организира от Община Разград и СКБ ”Вълци-Разград”, а на празника на спорта са поканени бивши разградски баскетболисти от различни поколения, представители на други спортни клубове от града и региона, всички любители на спорта в Разград, деца и възрастни. Това съобщават от пресслужбата на местната администрация.

Тържествената част започва в 11.00 ч., а 12.00 ч. е началният час на демонстративен мач на ветерани-баскетболисти от Разград. В 13.00 ч. е първият официален мач в обновената зала. Той ще е между отборите на „Вълци-Разград“ и Шумен за момчета до 14 години – кръг от Елитна група Изток.

Събитията не са само на баскетболното игрище, а и във фоайето на спортна зала „Абритус”, където ще има занимания за децата. Там ще бъдат мини роботи, осигурени от ПФК ”Лудогорец 1945”, както и други игри, свързани с баскетбола.

След 11.00 ч. в събота, 17 декември, през целия ден залата е отворена за всички, които желаят да я посетят.

От Общината припомнят, че още в началото на мандата си настоящото ръководство на Община Разград обяви за свой приоритет довършването на ремонтните дейности на спортна зала „Абритус“ и предприе необходимите мерки за изпълнението му. Ремонтът бе започнал през 2013 г., но спря и около довършването му възникна сложен юридически казус. През настоящата година ръководството на Община Разград успя да се справи с него и бе обявена обществена поръчка текущ ремонт на залата. За изпълнител бе определена фирма „САВ-Разград” ООД, която представи оферта в размер на 333 268.37 лв. без ДДС и извърши ремонтните дейности. Довършителните работи бяха в различни части от сградата: подовото покритие на игралното поле, парапети на трибуните, фаянсови облицовки на вратите на санитарните помещения, коментаторската кабина, газови котли, регулираща и контролна уредба, радиатори, топловъздушни апарати, спирателни и регулиращи елементи, климатизатори „сплит“ и колонни и други.

Източник: e-razgrad.bg

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации