Как правилно да планирате новата си кухня?

Проектиране и дизайн на кухня - Woosley.

Търсите ли няколко креативни идеи за проектиране на новата си кухня?

Кухнята е помещението от дома ви, в което търсите практичност, но и стил и хармония.

Съвременните кухни са обединени с дневната и трапезарията и все по-рядко е самостоятелна стая.

Въпреки това има няколко важни стъпки, които дават отговор на въпроса: Как да планирате новата си кухня?

Днес ще ви предложим етапите, през които е нужно да преминете, за да сте сигурни, че всичко върви по план и крайния резултат ще ви удовлетвори.

 

Създайте списък с желания

Включете в списъка си с желания предпочитания, като стил дизайн и цветове, след това преминете през  обзавеждане  с кухненски мебели, оборудване, осветителни тела и всички дребни детайли, които си представяте. Класическа или модерна кухня?

Може да си помогнете с различни идеи от социалната платформа Pinterest.

Опишете всичко, за което сте си мечтали да включва бъдещата ви кухня.

Уточнете списъка си с желания с интериорния дизайнер, който освен че ще се придържа към плана ви, ще ви насочи и към нови идеи.

 

Определете бюджет 

Разходите за кухнята трябва да бъдат ясно определени в началото на проекта.

Трябва да определите колко реално можете да похарчите за проекта. Наред със самата кухня, не забравяйте да включите средства за водопровод, електрическа инсталация, осветление, уреди, подова настилка, декорация, труд и всякакви довършителни дизайнерски елементи. Също така трябва да добавите още 10 % като непредвидени разходи за непредвидени ситуации.

 

Обмислете как ще ще използвате пространството си

Проектирането на кухнята не се състои само в това да се разработи разпределение, което да отговаря на пространството – то трябва да бъде съобразено и с начина, по който използвате помещението.

Първо, помислете внимателно как искате да използвате пространството и какви са вашите изисквания .

Съвременните кухни са централният център на къщата, така че трябва с особено внимание да подходите към проектирането, като мислите за разположението, като места за готвене, за хранене, за забавление и понякога място за сядане и работа.

Дори и в голямо помещение обаче се опитайте да запазите местата за готвене и миене близо едно до друго, за да бъдете възможно най-ефективни.

Воослей е с над 20 години опит в проектирането на еднофамилни и многофамилни къщи, както и цялостно решение за интериорен дизайн.

 

Измерване

Тъй като кухнята е подложена на все по-голям натиск да изпълнява различни важни функции, като семейна трапезария, почивка, работа и забавление, доброто разпределение на кухнята и подходящото място за съхранение са по-важни от всякога при планирането на кухнята, но това, че ще можете да поберете всичко, което искате, зависи от точното измерване – нещо, което ще трябва да направите преди да посетите професионален дизайнер, макар че ако той дойде при вас, можете да му прехвърлите тази отговорност.

Когато планирате кухнята си, внимавайте да не прекалите с амбициозните си планове.

Уверете се, че сте измерили точно пода си, за да може островът да се вмести удобно в пространството ви. Когато е поставен в центъра, той трябва да оставя достатъчно пространство на пода, за да можете да маневрирате и да имате достъп до останалата част на кухнята.

Зоната под плота на кухненския остров също е от съществено значение, тъй като предлага достатъчно място за съхранение и кухненски принадлежности като ниски хладилници и дълбоки чекмеджета.

Обмислете идеалното оформление

Като оставим настрана естетическия избор, идеите за оформление на кухнята са мястото, откъдето трябва да започнете практическото проектиране на кухнята.

Ефективното планиране на ергономично кухненско оформление и максималното използване на пространството могат да направят времето, прекарано в кухнята, още по-приятно. Опитайте се да разположите мивката, хладилника, котлона и фурната на леснодостъпно разстояние един от друг, а след това помислете какво място за съхранение да поставите в тази зона.

Шкафовете и изтеглящите се чекмеджета в близост до фурната обикновено са най-подходящи за готварски масла, тенджери и тигани, докато пространството в близост до мивката е най-добре да се използва за съдове.

Вземете предвид естествената светлина, като местата за сядане е най-добре да бъдат разположени в близост до прозорци, докато основната зона за готвене не трябва да бъде.

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp