Избор на уплътнения и уплътнители - Woosley

Избор на уплътнения и уплътнители

Когато избирате подходящите уплътнители и материали за следващата си работа, е важно да вземете предвид специфичните качества на продукта: гъвкавост, адхезия, боядисване и експлоатационен живот.  Изборът на неподходящ за приложението продукт може да ви струва скъпо в производствено време и връщане на поръчки.

 

Предварителни съображения

Употреба на закрито срещу употреба на открито?

Някои уплътнители са предназначени за употреба на закрито, а други – за употреба на открито. Вашата туба с уплътнител трябва да е ясно обозначена, за да ви увери в използването на място.

 

Температура?

Не забравяйте да вземете предвид на какви елементи ще бъде изложен уплътнителят. Някои уплътнители могат да издържат на екстремни температури, но други – не.

 

Нива на влажност?

Имайте предвид, че не всички уплътнители са проектирани да издържат на зони с висока влажност.

 

Лесно използване?

Тъй като някои уплътнители са по-лесни за нанасяне от други, изберете уплътнител, с който се чувствате комфортно при работа.

 

Видове уплътнители и уплътнители

 

  • Силиконови уплътнители

Плюсове: Силиконовият уплътнител е най-често използваният вид уплътнител. Той е чудесен за запълване на пукнатини около врати и прозорци и е полезен за повърхности, които не са от полиуретан, включително метал и пластмаса. Силиконовият уплътнител издържа на екстремни температури и температурни промени, така че рядко се напуква или къса.

Недостатъци: Силиконовият уплътнител може да бъде труден за нанасяне и има неприятна миризма.

 

  • Латексов уплътнител

Плюсове: Латексовите уплътнители могат да издържат до 20 години и могат да се боядисват, което ги прави идеални за употреба на закрито. Латексовите уплътнители могат да се използват за запълване на малки пролуки, като например тези в дървените сайдинги, рамките на вратите и прозорците.

Недостатъци: Латексовите уплътнители не издържат добре на екстремни температурни промени.

 

  • Акрилно-латексова силиконова смес за уплътняване

Плюсове: Този хибриден уплътнител се разпространява лесно, издържа на екстремни температури и може да се боядисва, за да съответства на определени цветове.

 

Уплътнение за кухня и баня

Плюсове: Уплътнението за кухня и баня е проектирано да издържа на зони с висока влажност, което го прави устойчиво на мухъл и плесен. Отличен за уплътняване на вани, мивки, тоалетни и др.

 

Уплътнение от бутил каучук

Плюсове: Каучуковият уплътнител от бутил е отличен за запълване на широки пролуки и пукнатини. Може да се използва за запълване на фуги с ширина до ¼“. Може да се използва и за запълване на празнини в някои приложения от камък, тухла и бетон.

 

Асфалтова замазка на маслена основа

Плюсове: Асфалтовата замазка на маслена основа е най-издръжливата замазка, която се предлага. Може да се използва за ремонт на комини, оберлихти и външни вентилационни инсталации.

Недостатъци: Внимавайте при работа с асфалтова замазка на маслена основа, тъй като тя е много гъста и бързо изсъхва.

 

Корда за уплътняване

Плюсове: Уплътнителният шнур е бърз и безпроблемен начин за уплътняване на климатици, прозорци, врати и други малки пролуки.

Недостатъци: Уплътнителният шнур е само временно решение за уплътняване на малки пространства.

 

Имате нужда от помощ при избора на уплътнители и уплътнителни материали за следващия си проект? Обадете се  на  +359 888 792 282 или изпратете имейл на office@woosley.eu.

 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации