Време е за освежаване на дома с ремонт – от къде да започнем?

Време е за освежаване на дома с ремонт – от къде да започнем?

Започването на ремонт на дома може да бъде непосилно, особено ако не сте го извършвали преди. Какъвто и да е проектът, вашето преустройство ще включва толкова много детайли, че лесно може да стане обезсърчително.

Използвайте тези стъпки и съвети за планиране на преустройство на дома, за да планиране най-добре ремонтната дейност, така че да не излизате от бюджета и срока.

 

 1. Вашият план за проекта трябва да включва:
 • чертежи или скици на готовия проект;
 • списък на нуждите и потребностите на вашия проект;
 • етапи на проекта, разделени на етапи „направи си сам“ и етапи, за които ще е необходим професионалист.

 

 

Ако осъществявате проект, който ще промени структурата на дома ви (преустройство) или предназначението на дадена стая, най-вероятно ще ви е необходимо разрешение. Най-добре е да се консултирате с експерти, които добре познават законовите разпоредби.

 

 1. Определяне на бюджета на проекта

Следващата стъпка при планирането на ремонт на дома е да определите бюджета и финансирането. Бюджетът ви трябва да включва разходите за разрешителни и строителни материали, разходите за труд и разходите за декорации или козметични елементи.

 

За да съставите бюджета си:

Решете колко искате да похарчите и уточнете финансирането. Заделете поне 10% от бюджета си за непредвидени разходи.

Поискайте оценки на разходите от професионалисти.

Определете цените на всички необходими материали.

Ако оценките на разходите не се вместват в бюджета ви, използвайте плана си за проект за подобрение на дома, като се фокусирате върху наложителен и неотложен елемент. Поискайте оценки на разходите от няколко изпълнители, за да намерите най-добрия вариант за вашия бюджет.

 

 1. Наемане на изпълнители

Следващият етап от планирането на домашния проект е да наемете екип. Не избирайте изпълнителите си само по оценка на разходите. Когато търсите, например в Google – „интериорен дизайн Разград”; „ремонтни дейности Разград”, „довършителни работи Разград”  и избирате изпълнителите си, вземете предвид и:

 

 • Години опит: Изпълнител, който се занимава с бизнес от дълго време, е по-сигурен залог от нов изпълнител.
 • Лиценз за извършване на поръчки: Уверете се, че вашият изпълнител е преминал през всички стъпки, необходими за получаване на всички необходими сертификати, специфични за неговата дейност.
 • Сертификат за застраховка: Изпълнителите трябва да имат застраховка за обезщетение на работниците и застраховка за отговорност за вида работа, която извършват.
 • Референции: Поискайте и се обадете на референтите. Това е чудесен начин да се уверите, че вашият изпълнител не е добър само на хартия.

 

График за плащане: Реномиран изпълнител няма да иска от вас да платите цялата цена предварително и ви препоръчваме да не го правите. Въпреки това е важно да обсъдите условията на плащане преди началото на строителството. В някои случаи е по-добре да похарчите малко повече, за да получите човек, с когото ви е приятно да работите.

Ние от Воослей ще се погрижим за вашите довършителни и ремонтни дейности в дома ви, като приложим дългогодишният ни опит.

 

 1. Изготвяне на график

След като разполагате с бюджет и екип за плана си за преустройство, е време да съставите график. Първо, изберете желаната начална дата или, ако се надявате да приключите до определена дата, вместо това започнете работа от тази дата. Седнете с изпълнителите, за да определите времето, което ще отнеме всяка част от проекта. Обсъдете кои етапи от преустройството трябва да бъдат завършени първо, колко време ще отнемат и кои части от проекта могат да бъдат завършени едновременно.

Освен това се уверете, че вашият график:

 • Включете време за почистване на района на проекта.
 • Да се предвиди време за изпращане и доставка на материали.
 • Отчита всички почивни дни, които изпълнителите могат да си вземат.

 

Използвайте календар, за да отбележите всяка стъпка от проекта. Определете дата на завършване, която включва няколко дни за непредвидени проблеми. Потвърдете с вашите изпълнители или членове на екипа, че графикът е реалистичен и ще ви позволи да се вместите в бюджета.

 

 1. Подгответе се за ремонта на дома си

Сега, когато планирането на вашия домашен проект е към края си, е време да подготвите пространството и да направите планове, за да избегнете използването на стаята, докато тя е в процес на изграждане.

Дали трябва да живеете в дома си по време на строителството, зависи от това каква работа се извършва. Планирате да извършите сериозни дейности в кухнята си? Изградете временно място за готвене и хранене и изнесете всичките си съдове и дребни уреди. Ремонтирате основната спалня? Направете нови условия за спане и намерете къде да съхранявате мебелите си. Ако планирате цялостен ремонт на дома, може да искате да се изнесете напълно за кратко време.

След като вече сте запознати със стъпките преди старта на ремонта, можем да запретнем ръкави и да започваме.

Свържете се с нас, ако искате да изготвим индивидуален план и за вас: https://woosley.eu/kontakti/

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации