Полезни съвети за закупуване на ново жилище - Woosley

Полезни съвети за закупуване на ново жилище

Мислите за закупуване на първия си дом? Това е вълнуващо! Освен това е малко плашещо – купувачите на жилище за първи път са изправени пред голям финансов ангажимент и много нова информация. Не се притеснявайте обаче за информацията. Имаме някои вътрешни тайни, за да ви помогнем да разберете какво трябва да знаете и правите.

 

  1. Започнете да спестявате по-рано

Получаването на ипотека изисква да набавите първоначален капитал, като разполагате със средства за първа вноска  – капаро и сума при подписване на предварителен договор.

При покупка на ново жилищно строителство – сумата капаро се определя от строителната компания и възлиза около 1% от продажната цена на имота.

При подписване на предварителен договор трябва да разполагате с 10-15% от сумата на продажната цена на имота.

Добре е да разполагате с първоначалната сума  – капаро за спиране на имота от продажба.

Първоначалната вноска от 10-15% може да изтеглите с потребителски кредит, в случай, че не разполагате с други лични средства.

 

  1. Започнете да работите върху кредитния си рейтинг възможно най-скоро

Вашият кредитен рейтинг играе роля при получаването на ипотечен кредит.

Всички банкови институции се интересуват от профила на кредитополучателя или в случая от Вашият рейтинг – дали сте рисков или не, за да Ви отпуснат ипотека.

Какво означава да сте рисков профил? Това означава да имате неизплатени задължения (не само кредити), да сте забавяли вноски по миналия или текущи кредити.

Процесът по одобрение ще бъде лек, ако нямате други задължения.

 

  1. Опитайте се да не финансирате нищо ново, преди да си купите дом

Колко дължите ще повлияе на сумата, която можете да заемете. Финансирането на голяма нова покупка, преди да получите ипотека (лизинг на нова кола, например), намалява размера на заема. Можете също така да повлияете отрицателно на кредитния си рейтинг с голяма покупка, тъй като увеличавате използването и намалявате наличния си кредит. Това може да има отношение към условията на жилищния кредит, като лихвения процент. Най-добре е да стоите далеч от други големи покупки, когато сте на път да направите най-голямата покупка в живота си.

 

Когато говорите с кредитори, те ще ви помогнат да разберете максималната ипотека, за която отговаряте. След това ще знаете каква вноска по ипотека ще заемете спрямо сумата на имота, спрямо стандарта на живот, който водите.

 

Липсата на достатъчно информация отказва много хора да предприемат тази важна крачка в живота си – да закупят жилище, мислейки че това крие огромен риск, но това не е така.

Може да се информирате за всяка стъпка при закупуване на ново жилище директно от строителния инвеститор. Това ще ви помогне да получите навременна информация.

Във връзка с темата имаме подходящ материал – Защо е добре да се купува от строителен инвеститор?

Ние от Воослей сме строителна фирма с над 40 години опит в жилищното строителство в гр. Разград и областта. Можете да разчитате на нас за:

– информация за покупка на ново строителство

– консултиране по финансиране чрез ипотека

– информация за предварителен договр и договор за покупка на жилище.

Свържете се с нас за да Ви помогнем да сбъднете мечтата си за покупка на нов дом.

 

 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации