мезонет - Воослей

Мечтата за мезонет – какви са предимставата му?

Докато търсите своя нов дом, вероятно искате да изберете най-уютната, най-комфортната и практична алтернатива, която съчетава пространство с лесна поддръжка и разумна крайна цена.

Ето защо днес ще обсъдим малко повече за „мезонетите“ – какво представляват, какви са техните предимства и кога са подходящ избор за вашите нужди.

От хората, които живеят в този тип имоти, ще разберете, че това е най-просторният, тих и удобен имот, в който можете да изберете да живеете.

Накратко, мезонетът е двуетажен апартамент, който съчетава предимствата на апартамент и къща. Така наречената „градска къща“ обикновено се намира в жилищна сграда на последните етажи на сградите, с оригинална архитектура и удобства, които може да предложи една просторна къща извън града.

Мезонетите най-често се намират на предпоследния и последния етаж и разполагат с големи лоджии и тераси. Почти винаги е на две нива, но може да бъде и само на едно ниво. Понякога собствениците го разширяват и го превръщат в голям апартамент на три нива или наричан още „тризонет“.

Какви са предимствата на този тип имоти?

От казаното дотук можем да извлечем няколко основни предимства на живота в градски мезонет, а именно:

 

  • Гледката

Това е нещо, което вероятно ще ви направи впечатление още щом влезете да разгледате потенциалния си дом. Тъй като по дефиниция се намират на високите етажи на сградата, мезонетите предлагат красива панорамна гледка, обхващаща както околността, така и по-широкия периметър на околността.

 

  • Тишината и спокойствие

В общия случай мезонетът предполага отсъствие на съседи от горната страна на апартамента. Ако той е на два етажа, тогава ще споделяте пространството само със семейството и/или приятелите си, като по този начин ще се радвате на необходимото спокойствие, което често липсва в стандартните градски апартаменти и жилищни комплекси.\

 

  • Пространство и светлина

Повечето мезонети в новото строителство са с високи тавани, големи прозорци и много естествена дневна светлина. Дали тя е пряка или не, зависи от изложението на жилището. А изборът на изложението, зависи най-вече от вашите собствени предпочитания.

Във всеки случай отвореното пространство с преходни стълби в мезонета създава елегантна бохемска атмосфера, подправена с усещане за пространство, свобода на гледката и свобода на движението.

Мезонетите са идеални за по-големи семейства, именно поради по-голямата си вътрешна площ и повече спални. Това ще ви даде свободата да живеете в дом, като същевременно запазите максимално личното си пространство.

Нещо повече – по-големите мезонети ще ви позволят да подредите мебелите си красиво и функционално, съчетавайки дизайна с комфорта – за вас, вещите ви и хората, които обичате.

Или с други думи…

Лесно можем да определим градския мезонет като комбинация от „най-доброто от двата свята“: живот в тиха селска къща и живот в модерен градски жилищен комплекс.

Защото спокойствието, свободата и пространството вече не са за сметка на местоположението и удобствата. Всичко, което трябва да направите, е да потърсите свободни мезонети в любимата си част на града и след това да се насладите на добрата страна на живота!

Вижте още: Интересни и функционални идеи за вашата къща

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter
Telegram
WhatsApp

Разледайте и другите ни публикации